Фросина Карамитрова

Почетна > Team > Волонтери > Фросина Карамитрова

Волонтирањето е суштината на поврзувањето, растот и исполнувањето. Обезбедувајќи многу придобивки, дефинитивно вреди да се потрудите да помогнете. Волонтирањето овозможува учење на нови вештини и искуства, добра благосостојба, културно збогатување, градење доверба и, се разбира, силни врски насекаде во светот.
Создавањето врски со другите луѓе е значајно и тоа е еден од најдобрите делови на волонтирањето. Јас имав можност да волонтирам во проекти благодарение на невладината организација НОВУС. Преку нив научив многу корисни работи за заедницата и спремна сум за нови предизвици.