Волонтери

„Волонтерството е бисерот на едно општество“

Почетна > Волонтери

Тимот на Новус (Волонтери)

Верица Станојска

Волонтер

Секој од нас, младите, секојдневно има многу можности да се надоградува и да учи. Невладините организации се тука за да ни го овозможат тоа. Јас сум волонтер во невладината НОВУС, која преку своите многубројни проекти ни помага да ги откриеме нашите способности...

Погледни го профилот

Мартин Георѓиев

Волонтер

Волонтерството, за мене значеше отварање на нови перспективи низ кои можам да дејствувам во општевството. Ми помогна да научам многу нови и интересни работи кои не би можел да ги дознаам поинаку. Организацијата во која започнав да волонтирам беше ...

Погледни го профилот

Никола Златков

Волонтер

НОВУС невладината организација која ми помогна да се надоградам како личност, организацијата која ми помогнам да научам многу работи преку неформално образование и исто така преку таа организација стекнав многу нови пријатели низ Македонија и пошироко ...

Погледни го профилот

Јован Стојков

Волонтер

Волонтирањето во ЦИА НОВУС веќе цела година успешно ми овозможува чувство на моќ да делувам во општеството како млад човек. Поттикнуван сум да се осигурам дека загарантираните човекови права остануваат загарантирани, патем помагајќи ми да ...

Погледни го профилот

Верица Крстевска

Волонтер

Волонтирањето ме има научено многу нешта кои инаку не можеш да ги научиш во училиште, не ги пишува во книгите бидејќи тоа се искуства кои го менуваат начинот на кој го гледаш светот. Волонтирањето ми има дадено премногу можности за надоградување ...

Погледни го профилот

Ангела Витанова

Волонтер

Ангела Витанова е средношколец во СОУ,,Никола Карев”, има завршено основно образование во ООУ ,,Видое Подгорец”- Струмица и е активен волонтер во повеќе организации како и нашата. Нејзе графичкот дизајн ја исполнува и го работи ...

Погледни го профилот

Данче Кирова

Волонтер

Секогаш треба да бидеме подготвени да учиме и да се надградуваме. Тоа имав можност да го добијам со вклучување и волонтирање во невладините организации, како што е НОВУС. Тоа ми помогна да ги развијам моите практични вештини и да ...

Погледни го профилот

Ана-Марија Јованова

Волонтер

Волонтерството го избирам затоа што сакам да се вклучам себеси во нешто што влијае на мојата заедница и прави разлика во животите на другите луѓе. Преку волонтирањето научив да размислувам креативно, да преземам акција, да работам во тим, стекнав многу убави искуства ...

Погледни го профилот

Фросина Карамитрова

Волонтер

Волонтирањето е суштината на поврзувањето, растот и исполнувањето. Обезбедувајќи многу придобивки, дефинитивно вреди да се потрудите да помогнете. Волонтирањето овозможува учење на нови вештини и искуства, добра благосостојба, културно збогатување ...

Погледни го профилот

Марија Црвенкова

Волонтер

Како и сите млади луѓе така и јас имав голема желба да се надрагдувам, да учам нови работи а воедно и да стекнам искуство како волонтер. Па така за мене НОВУС беше вистинското место за тоа, и можам да кажам дека да се биде волонтер во НОВУС е едно прекрасно ...

Погледни го профилот